Friday, 20 May 2011

Positive Result!positive! positive! positive! Ini adalah berita yang menggembirakan bukan bagi setiap bakal ibu? Begitu juga saya. Sebelum keputusan keluar dari alat uji kehamilan pastinya perasaaan kita akan bercampur-campur. Takut, gembira, risau, kecewa dan macam-macam lagi. Huh! mendebarkan. Tetapi apabila keputusannya negative, jangan lah anda berputus asa. Mungkin belum rezeki anda dan ada sebabnya anda belum dapat dariNya. Berusaha, berdoa dan bertawakal pasti hasilnya baik.

Yes! dua jalur jelas kelihatan di alat uji kehamilan saya. Tapi kabur-kabur. Langkag pertama apa akan anda lakukan? Saya telah kejutkan suami saya yang tengah nyenyak tidur.hahhahaha. Padan muka dia! Kita tengah happy dan risau die tidur lena. :) Lepas saya tunjuk alat iru, jawapan dia adalah " Ntah, tak berani nak cakap.Tunggu lagi 2-3 hari kot" Huh! sangat mengecewakan saya tapi lelaki kan memang macam itu.

Bebelan dari seorang isteri pun bermula.kahkahkahkah. Padan muka lagi! Nak tau apa saya cakap?

"1. Mana boleh ntah, dah ada dua jalur.Jomlah jumpa Doctor. 2. Saya baca dlm blog2 dan internet tu semua lepas tau positive je jumpa doctor. 3. Kalau lambat kesan takut apa2 terjadi kat janin. 4. Macam2 tau kes sekarang. Alah, jumlah jumpa doctor. Check je. Tengah teruja ni.huhuh "

Jawapan si suami..hahahha..Rasa nk cubit2 je.

" Alah, nnt jumpa2 docto kecewa. Baik kita g jumpa doctor lagi seminggu lepas tu keputusan dah confirm ada. Ha, kan gembira nanti.Sebelum2 ni pun camtu"

Itu lah suami saya. Saya fikir semula pun betul juga. Sebab baru 4 minggu kot. Lagipun dah 6 bulan kami menunggu dan berharap tapi belum ada rezeki. Tapi saya positive thinking, tak apa. Kalau salah pun masih ada masa untuk mencuba. Rezeki itu ada di mana-mana cuma lambat dan cepat saja.

Jumpa atau tidak? huhuhuh.. Nak jumpa jugak. Hati tak saba nak dapat berita gembira. Bagitau semua orang.

No comments:

Post a Comment